Welkom op de website van de Historische Opel Club Nederland.

De Historische Opel Club Nederland (HOCN) is eind 1994 ontstaan door een fusie van de twee Opel oldtimerclubs in Nederland, die ieder daarvoor al meer dan 10 jaar actief waren op het gebied van historische Opels. De club telt thans meer dan 800 leden en heeft onder haar leden een grote variatie aan oude Opels van begin vorige eeuw tot de jaren '90.

Het doel van de HOCN is het in stand houden van producten van het merk Opel, zoals naaimachines, fietsen, motorfietsen, koelkasten en auto's, waarbij het zwaartepunt ligt op personen- en bedrijfsauto's ouder dan 20 jaar.

Clubblad
Er wordt een clubblad, "Opel Klassiek", uitgegeven dat 5 keer per jaar verschijnt. Het uitstekend verzorgde blad is leuk om te lezen, maar voorziet de leden vooral van de onontbeerlijke informatie om zijn of haar Opel-hobby uit te kunnen oefenen. Er wordt veel aandacht besteed aan de historie van het merk, aan autotechnische informatie en ondersteuning, aan maatschappelijke ontwikkelingen inzake de historische vervoermiddelen en aan evenementen en bijeenkomsten. Uiteraard heeft ieder nummer een advertentierubriek waarin leden gratis kunnen adverteren. M.i.v. 2021 zijn alle edities in full coulor.

Clubevenementen
Diverse malen per jaar worden clubbijeenkomsten georganiseerd verspreid over het gehele land. Daar kunnen leden andere leden leren kennnen, onderdelen en informatie uitwisselen, gezellig samen zijn en hun oldtimer showen. Aan deze bijeenkomsten is meestal ook een toerrit verbonden.

Oldtimerbeurzen
Ter promotie van de club maar ook als extra service naar de leden is de HOCN regelmatig met een stand op oldtimerbeurzen aanwezig. In praktijk is gebleken dat het bestuur daarmee een waardevolle service aan haar leden kan verlenen.

Technische Commissie, typespecialisten en onderdelen coördinator
De club heeft een Technische Commissie (TC) voor al uw vragen op het gebied van onderhoud en herstel van de klassieke Opel. De club beschikt tevens over een uitgebreid technisch archief met werkplaats- en onderdelenboeken van Opel. Daarnaast zijn er nog typespecialisten die specifieke kennis hebben van een bepaald model. Meer kunt u hierover lezen onder de button “Technische Commissie” op deze site.

Ledenlijst en voertuigregister

Op verzoek is er bij de ledenadministratie voor leden een leden- en een (apart uittreksel van de) voertuiglijst beschikbaar.

Hierdoor kunnen de leden onderling, met name met leden die het zelfde soort voertuig hebben, beter contact leggen. Door zoveel mogelijk clubgenoten te leren kennen kunnen de voordelen van de club maximaal worden benut.